Peuterpuberteit

Bij Vermiljoen hadden ze veel plezier op de trampoline. Pinda heeft dat onlangs ook gehad, op vakantie. Hoe hoger hoe beter! Arme mr. Big, hij heeft de hele tijd moeten zorgen dat ze heen en weer ging, anders werd ze boos. Pffff die peuterpuberteit! Wel vroeg of niet? Ze wordt in januari pas twee, of is dit een voorproefje en wordt het straks veel erger?
Ze is de laatste tijd wel ontzettend goed te pas, veel knuffels en kusjes en heel veel kletsen. Echt een heel madammetje. Maar dus echt een madammetje met een eigen wil. Als ze niet met je mee wil zegt ze daag, compleet met zwaaien en draait zich dan om om met een hele vaart weg te rennen. Luisteren is ook moeilijk. Afblijven, terugleggen en kom eens hier zijn verzoeken die niet ingewilligd worden. Ze wordt niet meer boos zoals vroeger, toen sputterde ze een beetje tot ze afgeleid werd. Toen kon ze ook we gillen en stampvoeten maar nu is het gillen en stampvoeten met de volumeknop voluit.
Het is echt niet allemaal erg hoor! Ze kan ook echt superlief zijn, wil helpen met alles. De lege flessen gooit ze in de automaat, ze weet ook dat ze daarna op de knop moet drukken. Ze weet alleen niet dat dat pas moet als alle flessen in de automaat zitten. Ik heb dus soms wel eens drie of meer statiegeldbriefjes in een keer. Ook wil ze graag de tafel dekken en afruimen. En meehelpen met haar speelgoed in de bakken doen. En de boodschappen naar binnen dragen. Altijd leuk, Pinda met een anderhalf literfles zien sjouwen!
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s