Speeltuin

 
Pindaatje is vandaag weer eens naar het speeltuintje geweest. Dat doen we niet zo vaak want de laatste keren was het een behoorlijk drama als ik zei dat we naar huis gingen. Pinda heeft namelijk een heel eigen willetje. En een driftig trekje af en toe. Af en toe maar hoor. Momenteel minimaal 3 keer per dag. Maar daar staat dan wel weer tegenover dat ze ook ontzettend lief kan zijn.
Maar vandaag ging het helemaal goed. Overal werd naar gewezen, van alles werd open en dicht gedaan en er is op dingen geklommen waar ik niet altijd even blij mee was. Maar dat zal er dan ook weer bijhoren. Bij dat hele opvoeden en opgroeien gedoe.
Vandaag is ze ook ineens haar oren, ogen, neus en mond aan gaan wijzen en benoemen. En haar teentjes en navel. En de oren, ogen, neus, mond, navel en teentjes van mij en alle poppen. En de ogen van de elfjes op de adventkalender. Gek genoeg houdt ze het hier bij de ogen. En vandaag heeft ze voor het eerst een zin van 4 woorden gevormd. 4 woorden achter elkaar, dus niet met een ruime pauze ertussen. Ze zei; daa mama kijk paaah (daar, mama kijk paard). Ik heb een superkind! Nouja, bijna dan want van het weekend hebben we het neefje van muitermama en muiterpapa weer gezien en die is toch echt een stukje jonger maar die praat al veel meer! Kleine eigenwijs. Pinda kennende haalt ze dat wel weer in. Ze was met kruipen en lopen ook wat later. Pinda is een observeerder, geen uitprobeerder. Je ziet echt de radartjes werken in haar hoofd, het duurt dus wat langer voor ze iets doet maar tegen die tijd heeft ze het al helemaal in haar hoofd uitgedacht en doet ze het dan ook bijna foutloos.
 
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s