Grote overwinningen

Ooit al gezegd dat Pinda eigenwijs is? Nee? Nou wel dus. Zindelijk worden daar had ze geen trek in. Iedereen zei niet pushen, komt vanzelf. Daar was ik het helemaal mee eens. Maar eigenlijk stak het toch wel hoor, naast eigenwijs is ze ontzettend slim vinden wij en een ontzettend slim kind heeft toch geen luier meer nodig?

Het potje was een drama, het was ook een heel laag potje, ooit eens voor een euro ofzo gekocht. Als ze daar opzat dan had ze haar knieën ergens rond haar oren. Dat dat geen fijne houding is, dat snapten wij ook nog wel. Toen kochten we een hele goedkope wc bril verkleiner bij de Kruidvat. Dat was ook geen succes want als ze daar iets langer dan een halve minuut opzat dan had ze de striemen in haar benen staan van de rand. Na twee keer weigerde ze erop te zitten.

Mr. Big en ik gingen brainstormen, er moest een potje komen waar ze gewoon op kon zitten vonden wij. Met zelfs misschien (grote mentale drempel nemend) een muziekje. Zo’n lelijke van plastic met van die erge kleuren en prinsessendingen enzo (nog grotere mentale drempel). Die drempel, dat was een flinke vandaar dat we eerst nog maar een pak luiers haalden bij de Aldi. Waar ook een potje verkocht werd. Op formaat peuter, stoelmodel zeg maar. Met (argh…) muziek en zelfs met plastic in primaire opvallende kleuren. Maar zonder prinsessen. En demontabel en multifuntioneel, de zitting is vast te klemmen op een gewone wc, de voet kan omgekeerd dienst doen als opstapje. En bovenal ‘maar’ 15 euro. Zeg nou zelf, ik heb potjes gezien van 50 euro?!? Wie verzint dat?!?

Nieuwigheid werkte bij Pinda. En pushen ook. Zonder genade verwijderde ik haar luier, legde ik een flinke voorraad onderbroeken, oude leggings en te korte pyamabroeken beneden en zette ik haar scorebord klaar. Ze kreeg nog wel een luier om als ze naar bed ging en als we weggingen maar binnenshuis moest ze eraan geloven.

Dag 1 meer plas in de broek dan op het potje, dag 2 gelijke stand maar ’s ochtends een luier gedragen omdat we weg moesten, dag 3 helemaal droog zelfs gepoept op het potje maar dat kwam dan weer door snel ingrijpen en mikken anders zat er een verassing in de onderbroek, dag 4 bijna droog op een keer na maar ’s morgens met luier omdat we weer weg moesten, dag 5 droog maar ook gedeeltelijk met luier en dag 6 weer helemaal droog. Bij helemaal droog bedoel ik dus het plas gedeelte. Poepen op het potje dat wil ze niet. Leuk joh, een keutel verpakt in een onderbroek naar de wc brengen en die dan met een plons in de wc rollen. We hebben ingesteld dat ze elke keer een sticker krijgt, 5 stickers (op een dag) is een kadootje maar poepen op het potje is meteen een kadootje. Want gets, liever poep in de luier dan poep in de onderbroek….

Maar ik ben trots. Heel errrug trots!

Advertenties

7 thoughts on “Grote overwinningen

  1. luna was vrij snel poeierdroog overdag – maar omdat ze poepen op de pot maar niks vond, wachtte ze steevast tot ze een dutje deed (en een pamper kreeg omgedaan) om haar lading te lossen! succes ermee!

  2. Pfff. Don’t push. Echt niet. Vanavond bel ik weer met orthopedagoog omdat onze dochter echt alleen maar wil plassen met mama erbij. Ook op het KdV. En anders……dan houdt ze het gewoon op. Tot blaasontstekingen aan toe.
    Maar een muzikale pot, dat is misschien een uitkomst voor Pinda. Succes!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s