Schoenzetbuit

De schoen is gezet gisteren, want Sinterklaas had gezegd dat dat mocht. Niet dat Pinda daar ook maar iets van snapte maar eens dringt het besef door toch? Ze had wel weer een tekening gemaakt voor Sinterklaas maar het verdere ritueel van de tekening in de schoen, een wortel voor het paard erbij enzo, dat dat nut had… je zag aan haar ogen dat ze maar meespeelde met die gekke papa en mama. We hebben er maar niet de nadruk op gelegd dat Sinterklaas wel eens een kadootje achter zou kunnen laten, dat zou nog wel eens tot een minder rustige nacht kunnen leiden.

Vanochtend dacht ze aan van alles behalve die schoen. Maar toen wij haar eraan herinnerden was ze toch wel benieuwd waar de tekening was, en de wortel. Ze kwam de kamer binnen en was een beetje beledigd dat de tekening en de wortel weg waren geloof ik. Maar toen zag ze een ‘padootje’ en was alles goed.

Die Sinterklaas toch, die weet toch wel weer wat hij moet geven hè! ‘Duplo’ poppetjes van Hello Kitty. Hello Kitty is leuk, zolang je het maar bij kleine popjes, duplo-achtig spul, een knuffeltje en hooguit een t shirt houdt. Maar Sinterklaas, wilt u er wel rekening mee houden dat wij een Hello Kitty dekbedovertrek heel erg lelijk vinden? Of van die andere grotere dingen? Echt waar Sinterklaas, ik zal hoogstpersoonlijk voor een was-ongeluk zorgen met zo’n dekbedovertrek…

(Opa B, bij deze ben jij dus ook gewaarschuwd).

Advertenties

8 thoughts on “Schoenzetbuit

  1. Wat een leuke Hello Kitty’s. Inderdaad klein zijn ze goed te hanteren, maar het moet niet té groot worden. Laat Sint alleen voor Pinda een pakje achter of ook voor pappa & mamma?
    Hier had de Sint twee flessen likeur in motorlaarzen gedaan 😀 Helemaal goed van de Sint, we waren door onze voorraad heen 😉

  2. Leuk he, die schoenzetpret. Mijn oudste van 5 liep om een uur of 7 al met een mond vol chocoladekerstman…. (oeps! niet goed opgelet door sint!)
    Heel herkenbaar trouwens, dat Hello Kitty verhaal. Wij hadden het met Cars: oudste was opeens dol op Cars en beide oma’s probeerden mij Cars gordijnen en dekbedovertrekken aan te smeren! brrrrr…. niet gelukt gelukkig!

  3. Ja erg leuk hoor die schoenen-zet-tijd, en herkenbaar die belediging waar de mooie tekenning, waar met zoveel overgave aan gewerkt was, verdwenen blijkt te zijn. Maar uh die laatste regel he…… Soms heb ik een beetje invloed op diverse zaken of op diverse mensen maar vaak ook niet, soms luistert Sinterklaas een beetje maar vaak ook niet………Maar goed een gewaarschuwde ezel of iets dergelijks…….

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s