Kipkip

Het kind ging voor de tweede keer in haar leven naar de kapper. Och arme. We hadden in de loop van de week al eens het woordje kapper laten vallen, dat wij ook wel toe waren aan een knipbeurt. Geen grote drama’s in de stoel hoor, de vorige keer ook al niet, maar die blik he, die blik die hield ze de hele tijd. Met in de linkerooghoek een traantje. En dan weet je gewoon dat je de rest van de dag bezig bent met een trauma wegpraten. Tegen iedereen die ze tegenkwam werd geroepen dat haar “haatje nipt waren”. En “zo maa, kip kip”. Ze was het er duidelijk niet mee eens dat wij dat zomaar besloten. Als ze later in therapie zit vanwege ouders die haar niet begrijpen dan komt dit vast weer ter sprake.

Advertenties

6 thoughts on “Kipkip

  1. Ohhhhhhh, dat snoetje! Arm meisje! En wat een portret, door dat de hele tijd vol te houden! Is het wel mooi geworden bij de kapper? Bij onze kapper mogen de kinderen in een auto of op een motor zitten en krijgen ze er een filmpje voor. Die hebben nauwelijks in de gaten dat ze geknipt worden!

  2. @Maaike: mooi is het wel, en veel makkelijker om te kammen, maar onze kapper heeft geen stoeltje of filmpje. En nu zijn er allemaal hele jonge meisjes gekomen die helemaal niets durven te zeggen dus ze hebben ook geen gezelligheid meer. Ik ga maar eens op zoek naar een andere kapper….

  3. och jeetje wat een strenge ouders heeft dat meisje weg…. 😉
    ach gossie arm kind, wat een indruk dat toch altijd maakt, wij moeten/mogen binnenkort ook weer, voor de derde keer alweer, kijken of het dit keer niet brullen wordt…
    enne.. google reader telt gewoon ook, alhoewel ik niet eens weet of ik dat zou kunnen checken als ik dat al wilde…
    enne…2… en wat een leuke keep calm poster heb jij zeg… hebben hebben!

  4. hoi hoi, met veel plezier kom ik hier kijken, dus: Gefeliciteerd, je bent met je neus in de boter gevallen want ik geef m’n Stylish Blogger Award door aan jou! Neem n kijkje op mijn site voor de ophalen van de award! Groetjes Imke

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s