Home sweet home 7

Toen we in ons eerste echte eigen huisje kwamen wonen zo’n 6 jaar geleden toen waren er veel dingen niet naar onze smaak. De kleur van het huis aan de buitenkant bijvoorbeeld. Mij helemaal een doorn in het oog, kleurneuroot als ik ben. Redelijk fel grasgroene kozijnen (ik hou van groen maar niet op kozijnen), wit met een heel hoog blauw gehalte en hier en daar nog wat bordeaux rood wat er doorheen piepte, al zie je dat niet zo goed op de makelaarsfoto hierboven. Blauw moest het worden, en dan niet het baanbrekende lichtgrijzige blauw dat mijn ouders jaren geleden op hun huis smeerden (post met het adres ‘het blauwe huis’ kwam gewoon aan), maar gewoon donkerblauw. Het nieuwe donkergroen voor huizen. Met gewoon wit op de kozijnen.

Het aanzicht verbeterde. We haalden de poort weg die er eerst stond en verwijderden het platte vlondergedeelte zodat onze bolide er kon staan. Nooit gedacht dat ik een huis zou kopen waar je je auto in de voortuin zet, maar toch is het handig in een wijk met 0.9 parkeerplaats/ 2 auto’s per huis. Er kwamen andere plantjes tegen de berging aan en we gingen verder met de rest van het huis.

We kregen nieuwe buren een paar jaar terus en die scholden ons niet uit (ja, die van voor deze buren was niet geweldig) en die buren wilden ook wel een mooie bestraatte oprit die niet verzakte. Nou dat leek ons ook wel wat. Onder het genot van een wijntje werd een nieuwe schutting uitgezocht voor tussen onze opritten en werd er besloten over de bestrating. Het was zo gebeurd. Eerlijk is eerlijk, ik had ook wel beukhaag als afscheiding willen hebben, maar ik ben hier zeker niet ontevreden over.

Toen moest de oude bestrating er nog uit. Potjandosie. Twee avonden waarvan de ene al weer afgesloten werd met een wijntje bij een buur verderop (hmm, hebben we een probleem?) en veel spierpijn, een iets blauwe duimnagel, schrammen en butsen verder was het klaar; we hadden één grote zandbak.

Gelukkig kwam dat ook weer goed!

 Home sweet home is een idee van Barbaramama, bij haar kun je een hele lijst vinden van andere deelnemers.

Advertenties

2 thoughts on “Home sweet home 7

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s