Och dokter….

Gingen we vorige week met spoed naar de dokter, deze week zaten we er weer. Maar voor iets heel anders. Pinda heeft sinds zaterdag een zeer oog. Het is rood, traant, dik en prikt. Bovenal is ze zielig. Maandag belde ik dan maar met de dokter en we konden ’s middags langskomen. Ze heeft geen ontsteking maar waarschijnlijk een verstopt traanbuisje en dat irriteert. Nu had ze dat al als klein beebje zo erg (baby’s hebben dat vaker en na een jaar moet dat over zijn) dat we al een doorverwijzing kregen naar de oogarts, die prikken (!) dan in het traanbuisje. Maar de afspraak bij de oogpoli werd telkens verzet, we konden er na 4 maand pas terecht en toen was het ineens over. Gelukkig natuurlijk maar wel weer tekenend voor Pinda’s eigenwijzigheid.

Nu heeft ze dat dus weer. Masseren van haar wallen (waar het dus opgezet is) koelen met een washandje en een weekje afwachten zei de dokter. Ik heb een hele fijne dokter. Pinda vind dat ook. Pinda was het daar zo mee eens dat het eerste dat ze vroeg vanochtend ‘gaan we wee’ naah de dokte vandaag?’ was. Hmmm. Ze kwam gisteren al bij mij met haar pop, pop had haar hoofd gestoten en we moesten naar het ziekenhuis met pop.  En dit haalt ze telkens uit.

Zou ze een peuterliefde hebben opgevat voor de dokter?

Advertenties

2 thoughts on “Och dokter….

  1. Oh jee, al weer heel herkenbaar….. (ik ben degene van het boek zeg maar :)) Mijn oudste dochter had heel vaak verstopte traanbuisjes, ze kreeg zelfs hele bulten op de randjes van haar ogen, waar een soort pus in leek te zitten. Met zalf van de huisarts werd het dan iets minder na verloop van tijd. Troost: ze is er overheen gegroeid (zoals de huisarts al voorspelde). Hopelijk gebeurt dat bij jouw kleine meid ook! Alleen als ze heel erg moe is (na veel indrukken op school) heeft ze nog wel eens een klein plekje op haar oogrand, maar het wordt nooit meer heel erg gelukkig.
    Sterke en een kus voor Pinda!
    Groetjes, Sacha

    • @Sascha: Naja, precies! Vorige week had ze op haar linkeroog een wit bultje. Met een dag was die wel weg. Nu is het voornamelijk het rechteroog waar ze last van heeft, maar sinds vandaag wordt haar linkeroog wel weer een beetje rood.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s