Home sweet home met vertraging

Op de kop, zo stonden wij en het huis. Helemaal op de kop. Eerst door allerlei plotseling schilderwerk en gedurende het weekend steeds meer vanwege een blaasontsteking (ik). Maar het gaat weer beter.

We schaften vorige week dus zomaar een kast aan. We hadden een mooie gezien, zonder dat we op zoek waren en hadden er meteen een heel goed idee voor; een speelgoedkast. Dan zou Pinda’s speelgoedtafel weggaan, die tafel gebruikt ze toch alleen maar om al haar speelgoed ‘op te juimen’ zoals zij het noemt, wij noemen het echter stapelen.

Na het vruchteloos zoeken naar een goedkoper, tweedehands exemplaar dat net zo in de smaak viel, schaften we toch maar de kast aan. Om meteen een ander probleem te zien. De kast was een stuk witter dan de muur waar hij tegenaan zat. En de muur aan de zijkant en het houtwerk. De achterwand verfde ik met het restje van het mooie grijs dat we al in de kamer hadden.  Nu wilde ik toch al de andere muren een stukje witter hebben en plakten we waar het maar kon allerlei staaltjes wit op de muur en na heel veel beraad is er besloten. Een kleurtje wit, huismerk Gamma. Terwijl ik altijd zo blij ben met Karwei muurverf, dacht ik nog dat het vast niet zo veel zou schelen, Gamma of Karwei huismerk. De jongen achter de mengbalie vertelde ons ook nog eens over G1 muurverf, wat professioneel zou zijn, superdekkend, waterafneembaar en geschikt voor binnen en buiten. Wij waren om. In de keuken hebben we bijvoorbeeld geen tegels aan de wand, maar de achterwand is geverfd met muurverf voor buiten (huismerk Karwei) bestand tegen water, een schuursponsje en zo mat als je de muur maar wilt hebben. Na 7 jaar was dat wandje ook wel toe aan een iets frisser kleurtje wit dus we zouden zo ineens doorverven.

Tja. Dekkend was het pas na de tweede keer, soms zelfs na de derde keer. Elke aanzet zagen we. 5 liter was er snel door. Het is mooi hoor, nu na twee à drie lagen, daar zeker niet van, maar het is de laatste keer dat ik bij de Gamma verf haal. De lak die we tegelijkertijd bestelde, in dezelfde tint was ook al zo’n drama. Dunner dan gemiddeld waardoor er te pas en te onpas lekkers ontstonden. Dekkend? Nee tuurlijk niet. Het is dan ook nog niet klaar!

Het rechterdeurtje is dus de nieuwe, nog niet dekkende, kleur.

Home sweet home is een idee van Barbaramama, kijk bij haar voor meer deelnemers!

Advertenties

6 thoughts on “Home sweet home met vertraging

 1. Wat een verfleed zeg! Irritant als verf niet meteen dekt…bah!
  Maar ik weet zeker dat het uiteindelijk prachtig wordt!
  De louvredeurtjes onder de trap hebben wij ook….grappig!

  Home sweet home!

 2. Ha hierbij de mening van mijn echtgenoot, die ik jouw blogje voorlas, over GAMMAverf
  De grondverf grond niet en de dekkende verf dekt niet en de lak heeft er lak aan. Mocht je van geel houden, neem dan vooral witte GAMMAverf, gegarandeert binnen een week.

 3. Dan zul je echt iets verkeerd hebben gedaan. De eigenmerk verven van de Gamma zijn redelijk goed van kwaliteit, zeker de G1 verf. Heb je goed afgenomen met (vrij geconcentreerde) amoniak? Met een staalsponsje de ‘gladde’ plekken geruwd? En bovenal: gecheckt of de muur echt vetvrij is? Dit is in een keuken namelijk cruciaal, er zit zeer veel vet aan de muren door het koken en braden.

  Al je bovenstaande stappen hebt gevolgd, dan zou in één laag (soms twee, afhankelijk van de kleur) de muur zeker goed gedekt moeten zijn.

 4. @Edwin: Ja hoor, alle normale voorbereidingsstappen zijn genomen. De muren in de woonkamer waren creme en net een tintje lichter had 3 lagen nodig. het houtwerk was ook creme en nu, na twee lagen is het nog niet dekkend. De keuken, waarvan we de achterwand ook geschilderd had is niet mooi. Elk spettertje dat erop komt zie je en is er niet meer af te krijgen. Voor mij is het duidelijk, geen verf meer van de Gamma.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s