Dat is niet netjes

Pinda zit in haar ‘ik zeg alles wat in mij opkomt’ fase. Erg leuk, vermoeiend, tenenkrommend en lachwekkend tegelijk. Ze krijgt soms te horen of ze asjeblief even een minuutje stil kan zijn want onze oren tuuten er helemaal van. Ze wordt pratend wakker en gaat pratend naar bed, zelfs als ze slaapt praat ze nog. Hoog tijd om te leren dat niet alles gezegd hoeft te worden, zeker niet in het openbaar. Onder andere;

 • niet wijzen en roepen ‘die mevwouw heeft een beebie in de buik’. Gelukkig zegt ze dit voornamelijk bij de gyneacoloog, afdeling verloskunde dus dan klopt het nog wel vaak. Maar ook roept ze zonder gene ‘die menee’ heeft een beebie in de buik’. Dat is niet netjes.
 • niet als wie dan ook van de wc afkomt vragen ‘heb je gepoept of geplast’. Dat is niet netjes.
 • niet te pas en te onpas zeggen dat mama ‘gote bosten’ heeft en ze dan ook nog aanraken. Dat is niet netjes.
 • zeker niet zeggen dat andere vrouwen ook ‘gote bosten’ hebben. Het aanraken blijft dan vaak achterwege, ze wijst echter wel. Dat is niet netjes.
 • niet elke keer benoemen dat je plas van voor komt en je poep van achter. Dat is niet netjes.

Ochja, ons kleutertje. Uitwerpselen blijven interessant en dat zal helaas nog wel even duren…

Advertenties

6 thoughts on “Dat is niet netjes

 1. Ik zou me er maar niet te druk om maken. Alle kleuters doen dat, mijn dochter ook hoor. Zegt ook in druk gezelschap hard dat ze moet poepen. Ze kennen nog geen schaamte, dan komt vanzelf!
  Ik vind het eigenlijk wel schattig…

 2. Hihi, dat klinkt bekend in de oren.
  Daarstraks nog, in de winkel… plots roept de zoon dat hij kaka moet doen. Ik vraag de winkeldame waar de wc is en reppen ons er heen.
  Bij het terugkomen verkondigt de zoon heel trots (maar ook heel luid) dat hij flink kaka op het potje heeft gedaan. Gelukkig reageren de meeste mensen daar wel positief op.

  Ach ja, er was toch zoiets als de waarheid en een kindermond 🙂

  PS Toch even trots vermelden dat de zoon zijn goede voornemen van het jaar al is ingelost… hij is namelijk sinds deze week proper voor pipi EN kaka (pipi al een jaar ofzo maar die kaka wou hij ABSOLUUT niet op een potje doen). Dus eigenlijk heeft hij wel gelijk om dit trots EN luid te melden 🙂

  Groetjes !

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s