4 en een beetje

Voor haar verjaardag wilde Pinda een chocoladetaart met aardbeien. En dan mag jij mij vertellen waar je in januari aan aardbeien kan komen! Het wordt dan diepvries of puree in potje als het op de aardbeien aan komt. En toen vond ik het perfecte plaatje van een taart. Echt helemaal geweldig. Met een goede duidelijke beschrijving waaruit al wel bleek dat het maken een tijdje in beslag zou nemen. Voor het gemak nam ik een 2 pakjes chocoladetaartmix waaraan je alleen maar water toe hoefde te voegen, ik zou immers minimaal 3 lagen bakken en dat nam al tijd genoeg in beslag. Met bevroren aardbeien maakte ik de mousse en ik schrok erg van de hoeveelheid boter! Achteraf was die wel nodig om een stevigheid te krijgen. Ik heb heel handig geen foto gemaakt van de buitenkant. De buitenkant was ook niet zo fotogeniek moet ik zeggen, maar hou het plaatje van het origineel maar in het hoofd dan doe ik net alsof die van mij er zo uitzag. De taart was uiteindelijk zoet maar lekker, met nijlpaardkaarsjes en fondantroosjes.

Een hapje van de taart heeft ze uiteindelijk niet eens gehad. Het ging haar denk ik meer om de lepel.

En dan moest het kind ook nog trakteren op school, gelukkig koos ze zelf voor lollyvlinders en had ik alles daarvoor al in huis. Één middagje samen knutselen en een gehaakte bloemenslinger langs het mandje en het was klaar.

Er moesten eigenlijk nog wiebeloogjes op maar die bleven niet zitten met de lijm op dat plastic wikkeltje en een agressievere lijm durfde ik niet aan. Ik kreeg al nachtmerries van 30 zieke kindjes in het ziekenhuis nadat een moeder ze giftige lollies had gevoerd. Pinda vond haar eerste schooldag erg leuk maar het trakteren vond ze spannend vertelde ze. Gelukkig kreeg ze een echte verjaardagsmuts waarmee ze alles kon. De ogen van dat kind toen ze met haar muts uit school kwam rennen tussen de middag!

En vandaag? Dag twee van echt naar school gaan, niet meer wennen? Vandaag kwam ze hand in hand met een jongetje waarvan ze de naam niet wist naar buiten. Ze lijkt op haar vader ben ik bang, die hield ook vaak handjes van vreemde meisjes vast…

Advertenties

4 thoughts on “4 en een beetje

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s