zielig meisje

Schreef ik vorige week het hele stuk over Pinda en school en de spanningen en Hulk-momentjes en dacht ik dit weekend nog “nou zal mij benieuwen hoe het deze week gaat’, wordt ze ziek! Al weer! Nu wist ik al dat er een piek zou komen met het ziek zijn op het moment dat ze naar school zou gaan, vooral omdat ze hiervoor niet naar de creche of peuterspeelzaal ging, maar twee keer flink ziek binnen een maand dat had ik niet verwacht. Vlak na haar verjaardag kreeg ze een soort van kroepaanval met hoge koorts en nu vroeg ze maandag in de middagpauze of ze thuis mocht blijven want ze was zoooo moe. Pinda is gek op school. Ondanks alle spanningen, ze springt uit bed ’s morgens en het eerste dat ze vraagt is of ze naar school mag. De weekenden vindt ze niet leuk, het scheelt dat mr. Big er dan is en dat hij wentelteefjes maakt voor haar maar anders was ze gewoon boos dat er geen school is in het weekend. Dus vragen of ze thuis mocht blijven is aardig uniek.

Ik gaf niet zomaar toe, mr. Big en ik zijn ook vaak wel moe maar toch moeten wij ook allerlei dingen doen moe of niet. Maar Pinda zorgde meteen voor een heel nieuwe dimensie van moe! Ze werd heel bleek, met zwarte kringen rond haar ogen, viel in slaap op de bank en ontwikkelde daarna de meest vuurrode wangen die ik ooit gezien heb! Ze kreeg verhoging en klaagde over een zere wang. Ik was meteen bang voor de bof, maar ze had geen zwelling en later op de dag bleek het toch een oorontsteking te zijn. Die had ze nog nooit gehad, tenminste niet als enige, één keer had ze een oorontsteking, hoge luchtweginfectie en een keelontsteking tegelijk. Toen deed gewoon alles pijn.

Maandagmiddag heeft ze amper meegemaakt, alleen op paracetamol functioneerde ze nog een beetje. De dinsdagochtend was ook weer zo maar dinsdagmiddag beweerde ze dat ze echt wel naar school kon hoor, en om dat kracht bij te zetten rende ze rondjes om de bank. Om daarna bibberend onder een dekentje te kruipen en twee uur achter elkaar te slapen. Woensdag bleef ze dus nog thuis! Drama was dat ’s avonds toen ze dat te horen kreeg. De woensdag duurde haar te lang, ziek genoeg om thuis te blijven maar aan de beterende hand dus niet willen liggen op de bank, niet met de lego willen spelen, niet wakker willen zijn, niet willen slapen, niet tv willen kijken maar lekker vervelend zijn van de lichte koorts. En nu is het donderdag. Ik heb toegegeven. Vanmiddag mag ze naar school, ze is echt al een stuk beter, geen koorts meer maar nog wel half doof en snotverkouden. Aan haar ene oor is ze oostindisch doof en haar andere zit echt dicht. Heel handig. Maar ze springt al van enthousiasme omdat ze naar school mag. Ik ben zo blij dat ze school zo leuk vindt! Nu niet meer ziek worden en ons mentaal voorbereiden op de voorjaarsvakantie over twee weken, want dat zal haar niet meevallen, een week zomaar geen school!

Advertenties

3 thoughts on “zielig meisje

  1. Ach, het hulkje. Hier noemen we het draakje. Vuurspuwend werpt ze zich ter aarde. Maar eigenlijk alleen nog maar als ze heel moe is of……ziek wordt, of net is geweest. Er zit in ieder geval altijd wel iets achter. Jouw meisje net naar school en iets onder de leden, geen wonder! Als ze straks helemaal opgeknapt is, aan school gewend en als de zon weer schijnt zul je zien dat de intensiteit enorm afneemt. Wat gaaf dat ze het zo naar haar zin heeft op school!

  2. arme pinda en mama, haha oostindisch doof gecombineerd met een echt dicht oor , handig voor pinda lastig voor mama.
    fijn dat ze school zo leuk vind.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s