2/12 verjaardag

Onze muiter is 2 hele maanden. Twee maanden en 5525 gram en 57 centimeter. Meneer is met zijn lengte precies een middenmaatje maar zijn gewicht stijgt en stijgt en stijgt. De woorden klein en dikkertje werden al in combinatie met elkaar gebruikt tijdens de zwangerschap en blijken nu nog steeds van toepassing te zijn.

Koos slaapt de nacht al een hele tijd door, maar doet dat met veel lawaai! Het kreunen dat hij vanaf zijn geboorte al doet is alleen maar toegenomen in volume. Blijkbaar is het iets dat hij kan dus dan doet hij dat. Wat hij ook veel doet is overstrekken, niet vanuit pijn maar gewoon, ook omdat hij het kan. En bewegen, het kind beweegt altijd! Ook al net zoals in mijn buik dus. Hij slaapt dan ook nog steeds ingebakerd, we zijn over van het inbakeren in een hydrofiele luier over naar inbakeren in een ledikantlaken. Want die dikke buik past niet meer in een hydrofiele luier.

Koosje is begonnen met bewust lachen hij had al een erg tevreden koppie maar sinds een dag of twee zien we echt wel een lach verschijnen op die lippen! En de geluidjes die hij begint te maken zijn geweldig. Ook heeft hij een begin gemaakt met draaien, nog niet helemaal maar die benen zwaait hij al hoog op en soms komt hij tot de helft van het draaien op zijn zij. Koosje is nog steeds een hele makkelijke baby, totdat we gisteren bij het consultatieburo waren met alweer vakantiewaarnemers. Met een airco erg  hard aan. Hij zette het op een gillen bij het wegen en bij het meten pieste hij de hele meetinstallatie onder. Net goed want die assistent en ik, geen match. Met een grote lach kon ik haar dus vertellen dat hij alles onder had geplast. Had ik hem eindelijk rustig, kreeg hij twee prikken in zijn benen. En toen had ik natuurlijk helemaal geen makkelijk beebje meer. Eenmaal thuis wel weer, slapen slapen en nog eens slapen. Hij sloeg zich op de beste manier  door de prikjes heen.

Koosje is erg gecharmeerd van zijn mobiel boven de box. En van zijn zus. Die twee moeten elkaar altijd in de gaten houden. Niet dat Pinda het altijd even geweldig vindt om de aandacht te delen hoor, maar als het even kan zit ze met hem te knuffelen en zoenen. De eerste protestgeluiden van Koosje als zijn zus uit beeld verdween zijn al waargenomen. En Koosje is een echte kerel. Boeren waar je u tegen zegt. Alleen zitten die boeren af en toe klem, dan komt de boerenkoning eraan te pas, mr. Big krijgt zelfs de moeilijkste boeren los. En echt hoor, het klinkt soms als een boer van een volwassen kerel na een bult bier.

Die Koosje toch.

Advertenties

4 thoughts on “2/12 verjaardag

  1. Wat een lekker mannetje!! Heeft wel veel trekjes van pinda in zn gezicht, wat zal ze trots zijn, grote zus..
    Het begint bij ons ook weer te kriebelen…;)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s