3/12 verjaardag

3/12 jaar, een kwart jaar dus, 3 maand…. Hoe je het ook brengt, de tijd vliegt (o zo cliché) voorbij met Koosje!

Koosje is sinds een tijdje van 5 flessen over naar 4. Dat schijnt vroeg te zijn maar meneer heeft zijn gewicht mee (of tegen) en wilde ’s avonds om 11 uur gewoon slapen. En eerlijk is eerlijk, wij eigenlijk ook wel. Koosje slaapt met gemak 12 uur, soms zelfs meer want zich melden voor de fles heeft hij eigenlijk zelden gedaan, we schrikken in het weekend wel eens wakker om half negen terwijl meneer dan nog slaapt.

Slapen gebeurt nog steeds ingebakerd, eerst was dat in een hydrofiele luier, daarna in een laken en nu in de bakerzak (puckababy). Dat ding hadden we al bij Pinda en is echt een uitkomst, Koosje heeft iets meer bewegingsvrijheid maar kan niet zichzelf wakker slaan. En het is makkelijk; niets wikkelen, draaien en trekken, gewoon kind erin hesje sluiten en dichtritsen. Koosje moet alleen overdag nog leren wat regelmatiger in slaap te vallen, het middagslaapje is geen probleem maar ’s morgens blijft hij meer dan eens wakker tot aan zijn middagslaapje en dan wordt hij erg sjacherijnig. ERG.

zus liep langs…

Koosje is verder nog steeds erg makkelijk, en erg goedlachs. En erg gesteld op Pinda. ERG gesteld op Pinda. Vandaag was het zelfs zo dat ik bij school aankwam en daar werd Koosje wakker en zette het op een gillen. Krijsen. Alsof de wereld verging. Ouders keken naar ons, gelukkig meelijwekkend. Pinda kwam uit school en verscheen in zijn gezichtsveld. Ondanks dat meneer midden in een nieuwe uithaal zat was hij ineens stil. Als een donderslag bij heldere hemel of eigenlijk omgekeerd, als een heldere hemel in een onweersbui.

Koosje is geen fan trouwens van het geluid van de gordijnrails. Simpel de gordijnen sluiten is al genoeg om hem te laten huilen. En het gaat echt om het geluid hoor, niet om het lichtverlies, hij heeft het ook bij de vitrage. Hard gapen is ook zoiets. Houdt hij niet van. Het eindigd altijd in een ‘gap’ geluidje, een flinke schok door zijn lijfje en minimaal een gilletje. Blote billen, daar houdt hij wel weer van. Hij probeert meteen te rollen als de luier afgaat, dat lukt hem nog niet maar alle begin is moeilijk. En knuistjes knauwen dat vindt hij ook leuk. Het gekwijl dat daarbij vrijkomt vinden wij dan weer iets minder maar ach.

BTW: het truitje heeft mr. Big vroeger gedragen. Maar toen hadden ze toch een andere opvatting van maatje 80! Koosje draagt toch echt nog geen maat 80!

Advertenties

6 thoughts on “3/12 verjaardag

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s