4/12 verjaardag

Koosje is gisteren gewogen, gemeten en geprikt en vandaag weer een maandje ouder. Hij weegt nu 7110 gram en is 64.5 centimeter lang. Wij vinden het een stevig kereltje maar volgens de groeicurve zit hij precies op het gemiddelde met alles. Maatje 68 is ondertussen aangebroken, het is ongelooflijk, Pinda zat maanden op maat 62 maar meneer Koos heeft daar lak aan en schoot er zo aan voorbij. Wie zet nu even de groeispurt stil? ik wil wel dat hij nog even mijn kleine baby blijft…

Koosje kan steeds beter zijn hoofd rechthouden. Hij wil zitten op schoot en leunt dan bijna niet tegen je aan, hij houdt zijn hoofd erg goed overeind. Ook in de draagdoek is dat geweldig handig. Koos past eigenlijk niet meer zo goed in zijn babybadje, als hij zich strekt dan zit hij klem. En een waterballet hoort ineens bij elke wasbeurt. En wassen dat moeten we vaak want Koos kwijlt zichzelf en iedereen die te dicht bij komt helemaal onder, zeikesnat is alles, ondertussen had ik zo’n stoer sjaalslabje gemaakt die je overal en nergens ziet maar ik had buiten zijn stierenek gerekent. Pinda kon echter wel het slabje om haar nek dichtkrijgen?!  Koos zijn mooie donkere haartjes zijn wel een stuk dunner geworden, categorie pluis helaas, op een pluk in zijn nek na. En hij heeft een mega grote kale plek op zijn achterhoofd. Veel groter dan Pinda vroeger had want Koos ligt gewoon niet stil.

Koos is ook gewoon erg vrolijk. Lachen en lachen en lachen is het bijna de hele dag door. Het slapen buiten zijn middagslaap en de nacht is nog steeds niet aan de orde op een paar uitzonderingen na maar de slaapjes die hij goed doet zijn de belangrijkste twee van de dag toch? Hij is nog steeds verzot op Pinda en zij op hem. En wij op hun allebei!

 

Advertenties

6 thoughts on “4/12 verjaardag

  1. Mooi manneke! En hij doet het goed: fijn! Dat kale plekje vind ik dus zo schattig 🙂 (En ineens vind ik Koosje op zijn zus lijken; klopt dat?)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s