Hoog bezoek

Ooh, Pompom. Pompom is heilig. Pompom is de klasseknuffel die bijna elk weekend bij een kindje gaat logeren en die door de week in de klas staat. Pompom is ook nog eens Pinda’s veiligheid. Ze wil altijd een knuffel of een pop mee als we ergens naar toe gaan en in de klas pakt ze Pompom. Juf gaf al eens aan dat ze erg aan Pompom hing en dat ze soms wel en soms niet dingen met Pompom mocht doen. Toen juf een tijdje terug begon met Pompom meesturen met kindjes was Pinda steeds niet aan de beurt. We vermoeden opzet zodat Pinda zou zien dat Pompom niet alleen van haar was. En elke vrijdag had ik dan een kindje dat droevig vertelde dat Pompom met die of dat kindje mee was gegaan. 

Tot afgelopen maandag. Vriendinnetje M. had verteld dat Pinda Pompom mee mocht hebben dit weekend. Ik was nog een beetje terughoudend, vriendinnetje M. is niet juf en bepaalt niet wie wanneer Pompom meekrijgt. Bij navraag dinsdag bleek het toch echt zo te zijn. We zouden hoog bezoek krijgen dit weekend, het was eindelijk Pinda’s beurt. Elke dag hoorden we het en elke dag werd gevraagd of het al vrijdag was.

En natuurlijk gaat het niet allemaal zoals gepland. Donderdag nacht werd Pinda weer eens ziek. Weer eens want in de twee weken ervoor waren we al twee keer bij de huisarts geweest. Tot op heden stond ons totaal op vier huisartsbezoeken in vier jaar ofzo. Ze was telkens grieperig en hoesterig en verloor zo langzamerhand slaap door het hoesten. En had pseudokroep, alweer, met een benauwdheid die bleef hangen. Maar geen koorts en alle onderzoeken wezen niets uit, longetjes schoon, oren goed, amandelen groot maar niet ontstoken. Bij het tweede bezoek kreeg ze Ventolin voorgeschreven om de benauwdheid te verhelpen en misschien ook zo de hoest te verminderen. Op de donderdag  kreeg ze koorts en weer pseudokroep. Die nacht sliep ze bij mij in bed, huilend dat ze niet ziek was, wel naar school kon want ze moest Pompom halen. Nou dan breekt je hart wel hoor. Ik belde ’s morgens eerst met de dokter en daarna met school. Pompom mocht gewoon komen, juf zou klaarstaan met Pompom om twaalf uur. Maar eerst ging ik met Pinda weer naar de dokter. De dokter was een beetje uitgelopen en in die uitloop knapte het kind potsiedikkie weer op. Sta je daar met je goeie gedrag. Puntje bij paaltje, alle testen wezen uit dat het goed was en we moesten maar weer afwachten, ze mag wel wat meer ventolin. Mijn huisarts en ik zitten volledig op een lijn met antibiotica en die kreeg ze niet, er was niets dat op iets wees dat met antibiotica opgelost kan worden. Afwachten maar weer, het moet vanzelf overgaan. Het kind dropte ik thuis en ik ging pleegkind Pompom afhalen van school.

IMG_20121214_130342

Kind werd blij. En zieker trouwens ook. De koorts kwam gelukkig terug. Ik zeg gelukkig omdat ze tijdens zo’n koortspiek niet hoest en even kan slapen. En misschien gaat het beter na flink wat koorts. Weer kwam Pompom van pas.

IMG_20121216_143107

zie die koortswangen toch

Na een weekend met veel te weinig slaap voor ons allemaal is ze aan de beterende hand. En Pompom een dekentje rijker want je moet toch wat als je bankgebonden bent met een ziek kind. Zeg nou zelf, een knuffel die zoveel betekend voor een kind mag toch zeker wel een lekker dekentje hebben?IMG_20121216_150245

Advertenties

3 thoughts on “Hoog bezoek

  1. arme pinda, zo herkenbaar zo vaak ziek als een kind voor het eerst tussen andere kinderen zit, de bacillen zwerven vrolijk rond en het lijkt of je kind altijd ziek of verkouden is, het gaat over, ze krijgen vanzelf genoeg antistof.Ik werk op een peuterspeelzaal en na een paar keer spelen begint het, verkouden, buikloop, koorts en de kinderziektens, tegen dat ze vier worden fietsen ze bijna door alle ziektekiemen heen.
    Pinda is niet naar een speelzaal geweest dus die pikt het nu allemaal op, maar als je twee jaar verder bent gaat het beter.
    Beterschap en fijn dat pompom een beetje troost kan geven

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s