6/12 verjaardag

De griep vond ons allemaal uiteindelijk dus helaas moesten de 6 maands foto’s van Koos even op zich laten wachten. Met vertraging dus:

IMG_0560   

Een heel half jaar is meneer Koos vandaag. Meneer mega Koos, die meteen ook zijn eerste griep te pakken heeft. Hoesten als een volwassen kerel en koorts hebben alsof hij er al helemaal in geschoold is. Bijkomend nadeel bij een zieke Koos is zijn gekwebbel. Koos kletst, altijd al, maar schijnbaar als hij ziek is en wakker dan aan één stuk door. En slapen ’s nachts als je ziek bent? Zoooo 5 maand is dat. We werden er helemaal krankjorem van en hebben hem afgelopen nacht maar op zolder gelegd. Hij vond het prima, dan kletst hij toch gewoon op zolder verder? Geen probleem.

IMG_0562

dikkop

Koosje is aan het bewegen gegaan in de afgelopen maand, van buik naar rug draaien. En één keer van rug naar buik maar dat hebben we daarna nooit meer gezien. Niet dat hij meteen volleerd is in het draaien hoor. Vaak wil hij wel draaien maar weet hij toch echt niet meer hoe hij dat nu voor elkaar moet krijgen. En dan wordt hij heel heel heel erg boos. Meestal geeft Pinda hem dan wel een douw, waarbij ze roept dat Koos zelf gedraaid is (jaja) en daarna is alles weer goed.

IMG_0570

Ook werkt Koos ineens mee als je zijn luier moet verschonen, hij doet zijn billen omhoog zodat je de luier goed kunt pakken. Hij doet daarna echter niet meer zijn ranke achtereind naar beneden zodat een schone luier aandoen onmogelijk gemaakt wordt. Ik vermoed opzet want ik heb nog nooit een baby meegemaakt die zo ontzettend graag in zijn nakie rondhangt, bij welke temperatuur dan ook. Koos kan zijn voeten ook pakken, in de mond stoppen lukt hem niet want zijn buik zit in de weg… Koos is erg gecharmeerd van meiden met donker haar, en het liefst nog met een donker huidje. Wat dat betreft lijkt hij erg op Pinda, die had en heeft dat met donker haren en donkere huidskleur maar dan bij mannen. Oh, en Pinda houdt van mannen met krullen. Bij Koos heb ik daar nog geen voorkeur in ontdekt. Koos wringt zich in allerlei bochten om oogcontact te krijgen en houden met de dames die voldoen aan zijn eisen. En tja, met die glimogen van hem krijgt hij alles voor elkaar. Ik weet het, met die kinderen van mij met hun charmeursgedrag krijgen we later nog veel te stellen. Is vast Karma.

IMG_0577

Als Koos moe is begint hij in zijn ogen te wrijven, het liefst met een hydrofiele luier erbij. Die dingen gebruiken we nog steeds erg vaak want Koos kan erg goed mikken als hij moet spugen. En spugen doet hij vaak helaas. Niet te vaak, maar gewoon vervelend vaak. Het liefst als je net schone kleren aan hebt en nog liever als je net onder de douche vandaan komt en je mooiste schone kleren aan hebt. Eigenlijk is het vaak zo dat als hij een boer laat, dat je dan de luier al onder zijn mond moet drukken. Maar die luiers daar is hij gewoon ook gek op, want behalve voor komen dat hij zichzelf en alles onderspuugt zijn die luiers ook erg smakelijk schijnbaar, hij verslind ze bijna. En verstoppertje spelen kan er ook goed mee, als je de luier over zijn hoofd gooit dan ligt hij stil en is hij stil, net als een papegaai. Jammer dat je dat truukje niet ’s nachts toe kunt passen. Maar ook in je ogen wrijven kan er dus ook erg goed mee. Als je Koos dan net iets te lang vasthoudt dan valt hij in je armen in slaap. Lekker warm.

Untitled-1

Advertenties

7 thoughts on “6/12 verjaardag

  1. Nog even dit: Ik zit zo es Koosje’s kronieken te lezen en wederom een zeer herkenbaar stukje. Wisse is nu twee maanden en heeft ook erg last van krampjes. Maar net als Koosje huilt hij ook zelden. Rood aanlopen, onrustig drinken en erg veel bewegen dat dan weer wel. Bikkels zijn het 😉

  2. Dankjewel voor je lieve en motiverende reactie! En wat grappig dat ik nog steeds nieuwe mensen ‘ontdek’ die mij volgen. Wat een mooie blog heb je. En normaal ben ik niet zo into de ‘babytalk’ maar wat schrijf jij heerlijk en hilarisch. Ik ga je volgen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s