7/12 verjaardag

Koos is 7 maand.  En dat kan niet want net zoals Pinda is hij nog maar net geboren. Zij eergisteren en hij gisteren. Ons leventje is toch wel heel erg veranderd met zijn komst en toch voelt het gewoon alsof hij er altijd al was en er altijd al bijhoorde. Gek hoe dat kan werken. IMG_0735

Koos is nog steeds een vrolijkerd, ’s morgens ’s middags en ’s avonds is het lachen en gieren met hem. Het brullen doet hij alleen als hij én honger heeft én moe is. Koos heeft de vogeltjes in de tuin ontdekt en loert door de spijlen van zijn box steeds naar ze. Met name de duif (die wij gek genoeg voor de komst van Koosje altijd Koos noemden) heeft zijn interesse. De duif is natuurlijk ook niet zo snel als een gemiddeld musje en daardoor kan Koos hem wat langer volgen.
IMG_0742

Ook lijkt het erop dat Koos begint met praten. Nog geen volzinnen maar we ontdekken wat dezelfde klanken in zijn gebrabbel. Als hij iets lekker vind (ijs, gebak, slagroom) en hij wil meer dan roept hij huuuuuu. En als dat niet snel genoeg komt dan roept hij HUUUUUUHUUUHUUUHUUUU. Als hij mijn aandacht wil roept hij mmmmmmmaum. Als hij een smak geluidje maakt dan kijkt hij glimlachend rond op zoek naar iemand die het geluidje terugkaatst.

Koos heeft nu ook de kou ontdekt en was daar niet zo van onder de indruk. Hij lijkt op zijn moeder en heeft het niet snel koud. Sterker nog, hij slaapt nog steeds gewoon in zijn romper in een dun katoenen slaapzakje onder zijn deken en dagelijks halen we een zweterig babietje uit bed. Maar de kou van de laatste dagen was toch iets anders. Hij zit dan lekker in de buggy in een buggyzak en waar hij normaal de hele buggy probeert te slopen en als een wokkeltje erin zit om maar de kap te pakken, hield hij dit keer zijn handjes mooi onder de buggyzak. En viel hij als een blok in slaap. Waarna ik bij thuiskomst de buggyzak openritste en een hele walm van warme lucht mijn kant op kwam en ik een zweterig ventje eruit kon plukken. Hij had het zelf toch ook een beetje warm gehad en had zijn sokken uitgedaan en zijn broek opgestroopt.

IMG_0738

Koos komt het beste de dag door met aandacht. Nog niet eens dat je hem bezig moet houden of steeds tegen hem moet kletsen maar op schoot zitten en dan om zich heen kijken naar andere mensen dat vindt hij heerlijk. En als je dan naar hem kijkt krijg je meteen de grootste lach.

Koos heeft nog geen tanden al denken wij steeds dat dat wel gauw zal gaan komen. Hij heeft soms vuurrode wangen en hij kwijlt ontzettend. En bijt overal op, verslinden kunnen we het beter noemen, op zo’n manier dat het lijkt alsof hij aan zijn tandvlees krabt. Maar tot op heden nog niets. Net zoals het draaien. Hij kan het, heeft het ook al meerdere keren gedaan maar het zet niet door. Hij draait zich hooguit eens van zijn buik naar de rug maar meestal geeft Pinda hem gewoon een duw en dan hoeft hij zelf niets meer te doen. Waar hij dan weer niet langzaam mee is is eten. Alles wil hij proeven en hij kijkt ons het eten van het bord af. Bijna alles mag hij ook gewoon proeven van mij en dan wil hij altijd meer. Mr. Big eet met Pinda regelmatig een rode grapefruit (mij niet gezien, veel te zuur) en Koos lust dat ook best. Er is zelfs geen spiertje in zijn gezicht dat even trekt van de zuurheid. Laatst waren we bij mijn schoonouders en toen was ik zo slim om hem wat ijs te geven. Meer wou meneer. En nog meer en nog meer. En toen was het op en was hij heel erg boos. Ook hierbij geen spiertje dat vertrok van de kou van ijs, alleen spiertjes die vertrokken omdat het op was. We kunnen ook niets meer eten zonder dat hij het doorheeft, iets geritsel of gekraak en hij draait zijn lichaam in een wokkelvorm om te zien wat we doen. Niets gaat langs hem heen.

IMG_0725

Koos, onze Koos. 7 maandjes alweer.

Advertenties

2 thoughts on “7/12 verjaardag

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s