8/12 verjaardag

IMG_0965

Meneer Koos is groot, te groot voor het babydekentje en te mobiel om netjes stil te liggen voor een foto. Meneer Koos is ook nog eens hard aan het werk met zijn ontwikkeling. Hij kletst je de oren van het hoofd, daar hadden we dan ook net behoefte aan want zijn zus die zegt nooooit wat… Koos zegt graag ddddidididi, met veel kracht en gezichtsuitdrukkingen in allerlei toonhoogtes. Mama en papa en Pinda zegt hij als het hem uitkomt en dus nooit als wij het willem filmen. Verder horen we veel gggggihhhh en dahdahdahdaaah.

IMG_0972

Meneer Koos begint ook met zijn fijne motoriek, dat is natuurlijk noodgedwongen want het is erg lastig als je je koekje in je knuist hebt en dat koekje is helemaal afgesabbeld op het deel na dat nog in je knuist zit en je niet bij zijn koekje kan. Dus meneer moet de pincetgreep leren heeft hij besloten, zijn koekjes-eet-carriere hangt er van af.

En tja, eten in het algemeen, Koos is nog niets tegen gekomen dat hij niet lekker vindt. Als hij zijn warme prak op heeft dan kijkt hij bij ons het eten uit de mond. En eist sperziebonen als zoethouder. Dat eetgedrag zorgt natuurlijk voor instandhouding van die dikke kop en pens. Op deze foto’s heeft hij een shirtje aan dat mr. Big vorig jaar meenam uit Amerika, maatje 12 maand. Je hoort wel eens dat in Amerika alles groot is maar Hollandse welvaart kan er ook wat van.

IMG_0968

Verder slaat hij met twee blokjes tegen elkaar aan. Dat moest Pinda ook altijd op het consultatieburo demonstreren dus het zal wel belangrijk zijn. Koos slaat trouwens overal tegen aan. En hoe meer lawaai het maakt hoe beter. Maar dan wel alleen als hij lawaai maakt, als zijn zus de duplobak op de kop zet, dan zet hij het op een brullen. Verder zit hij erg goed maar nog niet los en draait hij zich steeds om. Hij kan echter wel maar één kant op draaien dus als er een tafelpoot, kast of bank in de weg zit dan wordt hij boos.

Koos slaapt ’s nachts nog steeds in de bakerzak maar overdag hebben we hem steeds in een gewone slaapzak.  Dat werd ook hoog tijd want eigenlijk moeten baby’s met een maand of 4 al uit de bakerzak, maarja, goed slapende baby’s hadden we ook wel graag en we maakten het ons dan maar makkelijk. Koos heeft de eerste week in een gewone slaapzak alleen maar gehuild. Gewoon niet geslapen. Koos is een makkelijke hoor maar kom hem niet aan zijn eten, bewegingsvrijheid of slaapgewoontes. Als je dat wel doet kom je er ook achter dat Koos een enorme doorzetter is die (met het slapen in ieder geval) zichzelf niet moe huilt en alsnog in slaap valt. We durven nu na twee weken voorzichtig te zeggen dat hij doorheeft dat hij ook kan slapen zonder bakerzak. Heel voorzichtig.

IMG_0985

 

 

 

 

Advertenties

4 thoughts on “8/12 verjaardag

  1. Kijk, die jongens van mij zijn natuurlijk prachtig, maar die Koosje is toch zeker weten ook een supermooie knul! Wat een heerlijk mannetje en leuk om zijn ontwikkeling zo te lezen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s