9/12 verjaardag

IMG_1078

Koosje Koosje Koosje. Koosje dikkop. Koosje muiter. Koosje lachebek. Koosje middagslaapoverslaankind. KOOS! Koos is groot. Koos zijn koppie is nog groter geworden de laatste week. We dachten dat het niet meer mogelijk was, maar toch. Maat 74 is soms al eens te klein, maar 80 wordt langzaam aangesproken. Het is dan ook een hele goede eter. Koos is echt nog niets tegen gekomen wat hij niet lust. Maar we kunnen al wel echt van voorkeur spreken hoor, zoet dat hoeft hij allemaal niet zo. Och, hij eet het wel op hoor, niet opeten vind hij ook zo zonde, maar de voorkeur ligt toch op hartig. Vlees. Stukken worst, plakjes kipfilet hele saucijzenbroden als het aan hem ligt. Het is een kind van zijn vader. Bij de slagerij balie weten ze ondertussen van zijn liefhebberij en wordt er al niet eens meer gevraagd of hij een plak worst wil of gek gekeken dat een kind van 9 maand al hele hompen worst wegwerkt. En Koos weet ook dat hij daar een stuk krijgt, hij wordt al enthousiast bij het binnengaan van de winkel. Koos verslind zijn plak worst nog sneller dan Pinda dat doet.IMG_1080

Fruit is ook lekker heeft hij besloten. Als ik maar de staafmixer pak, dan begint hij al te gieren van het lachen. Fruit kan natuurlijk zoet zijn maar ook hier heeft hij iets meer voorkeur voor kiwi. En de mandarijnen die ik laatst kocht waren ook wat zuur, die gaan er ook in als koek. Koek gaat er trouwens ook in, maar als ik zijn fruithap iets verdik met een liga dan eet hij toch met minder smaak. Helemaal goed, des te beter dat hij pure smaken wil. En fijn pureren dat hoef ik niet te doen hoor. Da’s voor babys, niet voor Grote Koos met malend tandvlees. Ook weer des te beter want Pinda wilde alleen maar totaal glad gemaakt spul eten, die at zelfs geen fruit tot ze ruim twee en een half was wat niet glad gepureerd was. Wel worden we ineens bestraalt met speeksel. Koos kan speeksel schieten. Heel vreemd, maar als hij zijn mond flink opendoet dan worden zijn speekselklieren onder spanning gezet ofzo en dan schiet er vaak een straaltje speeksel naar buiten. Ik had het nog nooit eerder gezien of gehoord, iemand ervaring mee? 

IMG_1068

Koos heeft natuurlijk al dat eten wel nodig want hij kan toch een portie druk bezig zijn. De hele kamer moet ontdekt worden en het liefst rolt hij de hele dag over de grond. Hij weet nu al dat er dingen zijn die hij niet mag doen en dat het erg leuk is om die dingen stiekem te doen. Draaien lukt nu beide kanten op en hij stuurt heel goed en snel met zijn handen. Hij heeft al wel bedacht dat dat rollen misschien niet de meest optimale manier is om zich voort te bewegen en soms drukt hij zich hoog op op zijn handen en probeert hij zijn knieën onder zich te krijgen. Zitten dat gaat hem ook goed af, nog niet helemaal los maar ik vermoed dat hij de schrik van het bijna vallen leuk vind. Ik vang hem natuurlijk nog steeds op, misschien moet ik dat eens niet doen (jaja). En afgelopen week zette ik hem neer op zijn voeten terwijl ik beide handjes boven zijn hoofd vast hield. Hij wurmde één handje los en de andere liet ik voorzichtig los. En meneer stond! Zomaar! Ik keek stomverbaasd naar hem, daarna stomverbaasd naar mr. Big en samen keken we weer stomverbaasd naar Koos. Die zich lekker liet vallen daarna. 

IMG_1074

Koos zijn ogen worden steeds donkerder, al het groen is er bijna wel uit en zijn ogen gaan steeds meer op die van zijn vader lijken. En dat is geen slecht iets. Zijn haren lijken ook wat donkerder te worden en flink lang ondertussen. Koos heeft helaas wel echte winterwangen gekregen, rood en droog van alle wind en vrieskou. Koos is verder erg gecharmeerd van de katten, regelmatig heeft hij weer een knuist vol met haar. Vooral Mik moet het ontgelden, Nona ontwijkt hem wel, maar Mik schijnt het wel leuk te vinden, ze kijkt soms een beetje zielig maar ondergaat het allemaal lijdzaam. En ja, Pinda hè. Nog steeds is het zo dat hij van niemand zo vrolijk wordt als van Pinda. Bij niemand schatert hij zo hard als bij haar. En van niemand krijgt hij zo veel voor elkaar dan van haar. Auto buiten bereik, één gil van hem en zijn zus vliegt. Het gaat allemaal over die heftige broeder en zuster liefde, ik weet het,  maar voor nu genieten we met volle teugen.

IMG_1063

Advertenties

One thought on “9/12 verjaardag

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s