11/12 verjaardag

IMG_1421

Ojee. Bijna is het zover. En nee, ik wil er nog steeds niet aan.

IMG_1425

Meneer Koos heeft nog steeds geen tanden. Maar aan het gekwijl te zien zal het nu toch niet lang meer duren? En kruipen kan hij ook nog niet, hij rolt. Hij staat soms wel eens op handen en knieën maar hij wiebelt dan een beetje heen en weer en daar blijft het bij. Hij kan zich nu wel optrekken tot stand. En staan vindt hij het leukste wat er bestaat ineens, hij giert het uit. Wat wel een heel groot nadeel is, is dat hij niet meer blijft zitten waar we hem neerzetten. Hij heeft uitgevogeld hoe hij zich pijnloos op de grond kan werken en nu is hij niet meer te houden. 

IMG_1426

En het eten. Tja, wat kan ik daar nog over zeggen? Een groot vuilnisvat is hij. Warme prak die absoluut niet meer gepureerd is te noemen, flessen met pap, croissants, brood, rijstewafels, fruit in alle soorten en smaken, ijs, gebak wat hij van iedereen krijgt want hij lacht dan zo lief, chips van zijn zus die hij achterover drukt, appelsap in de tuitbeker van de buurjongen, blaadjes en gras. Alles. Ik heb nog nooit zo’n dankbare eter meegemaakt en ik hoop toch zo dat het zo blijft!

IMG_1460

Hij groeit, ondanks al het eten, niet meer zo hard. Gelukkig. Hij zit al een tijdje op maatje 74/80. Precies zoals het hoort is zie je nu ontwikkeling op andere vlakken. Hij zwaait naar je als je zelf zwaait. Hij zwaait als hij de kamer uitgaat. Hij zwaait als hij wie dan ook ziet. Hij heeft een auto waarin weer kleinere auto’s passen, dat die kleinere auto’s op volgorde erin kunnen heeft hij nog niet door maar hij vult de grote auto wel met kleiner speelgoed. En haalt het er weer uit. En stopt het er weer in. En eruit. Enzovoorts. Hij raapt piepkleine kruimels van de vloer op (en stopt die natuurlijk in zijn mond). Hij haalt steeds de sleutels uit het tv kastje en probeert ze dan weer terug te stoppen. hij plukt de blaadjes van de planten. Hij is voor geen meter te vertrouwen en geen seconde alleen te laten. Hij probeert alles te pakken als hij in een winkelwagentje zit. Of waar dan ook. Hij herkent het geluid van de auto van mr. Big en gooit dan zijn armen omhoog en roept ‘paahpaah’.  En hij roept zijn grote zus. Maar hij roept niet zijn moeder. En het alleenrecht wat ik had op de slobberzoenen is ook al verdwenen. Het is papa voor en papa na. Tot hij echt pijn heeft, dan mag ik aantreden, daar maak ik dan ook maar flink gebruik van. 

IMG_1452

Het is een heerlijk joch dan van aandacht houdt. Owee als hij even alleen in de kamer moet zijn (veilig in zijn box dat dan weer wel). Hij gilt de hele buurt bij elkaar dan. Erg lastig als je even naar het toilet moet. Maar die lach als je dan weer de kamer in komt! Met die steeds bruiner wordende ogen. Dat jong gaat het nog druk krijgen later. 

 IMG_1468

En weg…

Advertenties

One thought on “11/12 verjaardag

  1. Tip, wij hebben ons kleinkind voor zijn eerste verjaardag zo’n megabox gegeven. Ideaal. Dafne heeft hem tot zeer recent voor de tweeling gebruikt en die zijn inmiddels twee en een half. Ze kunnen er nu alleen uitklimmen. Kleinzoon wijst zelf gedecideerd met zijn priegelvingertje dat hij in de box wil, want daar ligt zijn speelgoed. Het ding is zo groot dat je er zelf ook bij kan en hij is op meerdere manieren te plaatsen. Inmiddels hebben we in Frankrijk ook zo’n exemplaar aangeschaft en dat was de beste aankoop na een megaverpakking Pampers…..
    http://www.ebay.co.uk/itm/7-2-METER-LAUFGITTER-LAUFSTALL-TURGITTER-ABSPERRGITTER-BABYLAUFGITTER-BRAUN-/190760801531?_trksid=p2047675.l2557&ssPageName=STRK%3AMEWAX%3AIT&nma=true&si=ciMTslD0h6S0PTIVINpK7k%252FsJFw%253D&orig_cvip=true&rt=nc

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s