12/12 verjaardag. Koos is 1!

IMG_1529

Kleine kleine kleine Koos. Mijn kleine baby, mijn lummel, mijn onbenul. Mijn pummel, dat is misschien nog wel het beste woord voor hem. Hij is een pummel door en door. Hij is log, grof, zwaar, oersterk en onbenullig. Maar hij is ook heel lief met knuffels en kusjes en aaien en heel innemend naar vreemden. Hij kan sjansen als een volleerde gigolo en verlegen glimlachen met een schuin koppie om een plakje worst te krijgen bij de slager. En beiden altijd met effect. Het afgelopen jaar hebben we zo veel vreemden gezien die blij werden van hem, tot zelfs een mevrouw die met tranen in haar ogen wegliep en vertelde dat Koos haar dag helemaal goed had gemaakt nadat hij haar hand pakte en daarmee knuffelde. Mijn kind is een bijzondere. Net als zijn zus schijnt hij aan te voelen wat mensen nodig hebben maar in tegenstelling tot zijn zus wordt hij niet geremd door verlegenheid.

IMG_1555

Maar onbenullig voert toch wel de boventoon bij onze pummel. We hebben hem aardig heel weten te houden het hele jaar maar de week voor zijn verjaardag maakte hij een inhaalslag. Eerst viel hij woensdag met zijn hoofd tegen de tafelpoot. En dat teak dat is hard hout. Een hele grote buil op zijn voorhoofd verscheen. Op de zaterdag had hij het in zijn hoofd gekregen dat hij zich kon optrekken aan de kinderstoel. Dat kan ook wel maar de kinderstoel keilt dan wel om. Hij viel weer tegen de tafelpoot, met de rechterkant van zijn voorhoofd dit keer en kreeg het blad wat aan de kinderstoel zit onder zijn linkeroog. Een blauw oog werd het dus. En jaja, meneer heeft tanden, één halfje en één kwart door aan de onderkant. En die tanden kunnen ook goed door je bovenlip kwamen we maandag achter.

Koos laat zich nergens door tegen houden. Als je hem op schoot hebt en hij wil eraf dan gooit hij zich eraf. Als zijn zus in de weg ligt of zit dan klimt hij wel over haar heen. Liggende boomstammen zijn gemaakt om overheen te kruipen en als je dan valt dan doe je gewoon je ogen dicht en hoop je op het beste, zowel hij als wij. Koos wil ook lopen, langs de tafel en in het algemeen. Maar aangezien hij los staan nog niet onder de knie heeft wordt het af en toe wat moeilijk. Koos is een heftige doorzetter maar moet tussendoor wel zijn frustratie laten blijken. Hij gromt en schreeuwt wat af maar gaat ondertussen gewoon door met wat probeert te bereiken. 

IMG_1547

Ik baal ervan dat hij al weer 1 is. Ik vind het vreselijk dat de tijd zo snel is gegaan. Het lijkt gisteren dat hij piepklein (relatief) in mijn armen lag en nu past hij er al niet eens meer helemaal in. Nu al niet en hij is nog maar zo jong. Tegelijk ben ik zo blij dat hij 1 is want er was een tijd dat we dachten dat hij nooit zo komen. En hij is er maar mooi.

IMG_1561

Advertenties

6 thoughts on “12/12 verjaardag. Koos is 1!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s