Koosjes Kronieken 14 maand

DSC_1232 1 copy

Mijn kleine vreetzak begon gisteren ineens te lopen. Hij zette al wel wat stapjes wat meer leek op met een beetje beleid vallen maar gisteren ging hij er ineens vandoor. En daar krijg je honger van en wordt je ook nog eens moe, meneer lag al weer om 10.30 in bed voor zijn middagdut. Het wordt dus of een lange lange middagslaap op een hele lange lange middag, laten we hopen op het eerste. 

Meneer is vorige week ook nog naar het consultatieburo geweest en scoorde even flink zeg. 13 kilo en 82 centimeter met 14 maand. Ook moesten we 45 minuten wachten tot we eindelijk aan de beurt waren en sloeg hij de arts met speelgoed in het gezicht. Ik durf niet te zeggen dat de twee gebeurtenissen niet met elkaar te maken hadden. 

De zaterdagochtend brengen we nog wel eens door op het zwembad wegens Pinda’s zwemles en afgelopen zaterdag waren er waterpolo wedstrijden. Helaas voor mij waren de mannen nog niet aan de beurt. Maar Koos die zag een stel waterpolo dames arriveren en hij kroop er zo snel mogelijk achteraan. Ik heb al eerder gezegd dat hij op mijn broertje lijkt en hiermee staaft hij alleen maar mijn vermoedens. Mijn broertje liep ook zo achter de dames aan (met lang blond haar, Koos wil graag bruin haar). Mijn broertje waren we bij ziekenbezoek ook altijd kwijt. Hij zat dan bij de verpleegsters in hun kamertje. 

DSC_1178 copy

Koos en zijn zus. Als ik hem oppak dan wijst hij naar de voordeur en roept hij haar naam in de hoop dat we Pinda op gaan halen van school. Wegens badkamer verbouwing logeerde hij op haar kamer en vond dat erg gezellig. Tijdens zijn middagdut was hij not amused dat zij niet in haar bed lag. En maar wijzen en mopperen naar haar bed. 

Wijzen doet hij veel. ‘ditditditdit’, ‘datdatdatdatdatdat’ en ‘diediediediedie’ en dan zijn wijsvingertje helemaal strekken. En zwaaien, maar dan altijd te laat of te vroeg. Als je nog met iemand aan het praten bent bijvoorbeeld. Het komt een beetje asociaal over dan. Maar ook kan hij stoïcijns voor zich uit kijken als je hemt wilt laten zwaaien naar papa die Pinda naar school brengt en dan net als ze uit beeld verdwijnen toch even flink zwaaien hè. 

En wat ik allemaal wel niet uitkraam met dit kind! Ik voel me net Martin Gaus bij Gerard Ekdom met zijn ‘niet likken’.  Koos’ tong is gemaakt om alles af te lebberen. Ik heb al gezegd; niet aan de boom likken, niet de muur likken, niet de kat likken, haal die steen uit je mond, niet sabbelen op mijn schoen. niet het fietsenrek af likken, blijf van die mevrouw af (voor ons in de rij, een willekeurige vreemde).

Kussens die mogen niet op de bank blijven liggen. Zijn stem is gemaakt voor veel lawaai. De trap is er om beklommen te worden. De katten zijn er om vast te grijpen. Ramen om tegen aan te bonken. Krukjes om op te klimmen. Snoertjes kun je aan trekken en met afstandsbedieningen kun je slaan. Speelgoedbakken kunnen op de kop maar owee als iemand anders dat doet. Grenzen zijn niet onoverkoombare obstakels denkt hij. Stil zijn is voor onheil stichten en slapen. 

DSC_1223 copy

Advertenties

5 thoughts on “Koosjes Kronieken 14 maand

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s