Grootbeer

IMG_1181Wij gingen dus op vakantie deze zomer. Luxe dit keer want in een tenthuisje in plaats van in een tent wat betekende dat we wat minder mee hoefden te nemen. In het echt blijkt dat nooit te werken en stouw je toch je hele auto vol maar in beginsel konden we met minder. Pinda wilde haar knuffel mee. Grootbeer. Pinda heeft nooit een vaste knuffel, meer een paar die elkaar afwisselen ze is dat heel flexibel in. Maar Grootbeer is al een aardige tijd haar lievelings. Elke dag sleept ze ermee en elke nacht slaapt ze ermee, vaak gebruikt ze hem als kussen. Met grote ogen en een allerliefst stemmetje vroeg ze of Grootbeer mee mocht. Grootbeer mag nooit mee want Grootbeer is (ja ja) groot. Grootbeer is zo groot dat als je hem op de achterbank zet je zou kunnen denken dat we drie kinderen hebben. Mr. Big beloofde dat hij het zou proberen een plekje te vinden voor Grootbeer. Op de vrijdag van vertrek pakten weer de auto voller en voller en we vertrokken. Vlak voordat we op de boot naar Texel konden, riep Pinda ineens; hebben we Grootbeer wel bij ons? Oeps is dan een understatement. Dikke dikke tranen. Maar ze begreep ook wel dat we zo vlak bij de bestemming niet met terug gingen. ‘Dan moet Grootbeer maar op iedereen passen’ hoorden we maar ook ‘Grootbeer ligt helemaal niet lekker ingestopt op bed’. Bij aankomst schakelen we maar oma in, die kreeg de opdracht van Pinda om Grootbeer in te stoppen en daarna was ze zowaar iets gerustgesteld. Toch hoorden we minimaal een keer per dag haar zuchtend zeggen dat ze Grootbeer zo miste.

Grootbeer was ook gewoon altijd zielig. Want Grootbeer kocht nooit zien wat Ken, Melissa, Bamboo Beer of de anderen wel konden zien. Want Grootbeer mocht nooit mee. Tot aan dierendag 2013! Want dan mocht er een knuffel mee naar school! En die knuffel moest en zou natuurlijk Grootbeer zijn! Geen haar op mijn hoofd die eraan dacht om haar een andere knuffel aan te smeren, nee hoor, neem jij maar lekker Grootbeer mee!


image

Grootbeer ging nog wel even ongewild naar de kapper. Ze zette haar schaar in zijn vacht maar kon eigenlijk niet vertellen waarom. Huilde ook nog eens dikke tranen want Grootbeer had haar vertelt dat hij eigenlijk niet geknipt wilde worden. Maar gelukkig mocht Grootbeer toch mee vrijdag dus was hij niet zo boos meer.


image

En zo vertrok ze afgelopen vrijdag, met Grootbeer. Lekker onscherp in de ochtend want wie heeft er tijd om stil te staan als je eindelijk, eindelijk, eindelijk Grootbeer alles mag laten zien. Ik kreeg amper een knuffel, ik hoefde niet te zwaaien voor het raam. Maar ik keek natuurlijk wel even naar binnen en zag een supervrolijk kindje dat Grootbeer alle mooie dingen in de klas liet zien.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s