Koos is anderhalf

DSC_2859Koos met anderhalf:

Koos weet nu beter dat als hij boos is, dat hij dan niet met zijn hoofd de grond moet gaan begroeten maar dat het wat zachter is als hij zijn hoofd op mijn schoot legt terwijl hij snikt.
Koos slaat nu wel vaker als hij boos is. En gilt. en als hij niet snel genoeg aandacht krijgt (negatief of positief) dan gilt en slaat hij gewoon harder. Koos gilt ook vaak als zijn zus in de buurt komt. Gewoon alvast uit voorzorg.

Koos geeft ook kusjes, met tong vaak. Als hij de kolder in zijn bol heeft dan kun je bedolven worden onder zijn übernatte zoenen. Hij geeft ook kushandjes, die zijn dan weer überschattig maar minder nattig.

DSC_2844

Toverwoord is koekje. Hij is net een verwend hondje. Zeg je koekje dan heb je zijn aandacht. Koekjes worden niet eens altijd opgegeten maar hij wil ze wel.

Hij kan mijn fiets aan en uit doen (elektrische fiets, luiaard die ik ben). En doet dat altijd op commando maar helaas ook op eigen initiatief tijdens het fietsen, dat ik me dan ineens afvraag waarom ik ineens zoveel minder snel vooruitkom.

Elke avond leg ik hem weer terug op de goede plek in zijn bed. Elke avond ligt hij wel weer anders, een enkele keer helemaal naar boven gekropen met nog een stukje deken over zich heen maar vaker op de kop bij het voeteneind, op zijn buik met de benen onder zich en de billen omhoog. En elke avond wordt hij een beetje wakker en krijgen we een lachje voor hij weer inslaapt.

Gek op muziek is hij, en dansen hoort daarbij. Snel stampen op de grond, armen bewegen, billen schudden, met voorkeur op muziek met veel bas. Of live muziek, straatmuziek, dat vindt hij helemaal geweldig.

Hij kan net zo met zijn neus kreukelen als hij lacht als zijn grote zus.

Hij begrijpt heel erg veel; nee, leg terug, blijf af, kom terug, niet verder, laten liggen, niet kapotmaken. Hij luistert er niet altijd naar. Hij begrijpt gelukkig ook heel veel leuke dingen maar eerdergenoemde worden wat vaker geuit.

Hij praat niet. Hij zegt ‘huh’ en wijst en krijgt zo zijn zin wel. We snappen hem en tuinen er steeds weer in. En zijn zus regelt alles wel voor hem. Heel af en toe zegt hij mama, maar als je wilt dat hij zich herhaalt dan doet hij het niet. En als we willen dat hij papa zegt dan zegt hij steevast mama.

DSC_2857

Advertenties

3 thoughts on “Koos is anderhalf

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s