De paden op….

wpid-img-20140508-wa0011.jpgWe pakten de boel in en vertrokken voor twee nachtjes en drie daagjes naar ruimte, rust en vooral natuur!

DSC_5396

Zo fijn. Wel een beetje koud de eerste nacht maar de tweede ging het al beter. Eenmaal thuis zweetten we allemaal weer ons bed uit, warm hoor, zo’n rijtjeshuis. Het was kort maar krachtig. Met voor ons de allereerste keer dat we wilde zwijnen in het eggie zagen. Er zijn mensen die daar niet meer van opkijken maar voor ons, die helaas niet op de Veluwe wonen, was het een ware belevenis. Des te meer omdat het volledig onverwacht was, de zwijnen hadden ons niet door en wij de zwijnen niet. We stonden namelijk net stil met de auto om te kijken welke kant we op zouden gaan en naast ons zat een heuveltje. Pinda keek door haar raampje en zei ‘hè, wat ligt daar nou?’. Op ooghoogte en poepiedichtbij lag een groot mannetjeszwijn te slapen met een klein zwijntje naast zich. Mr. Big haalde met gevaar voor eigen leven de camera uit de achterbak en de auto piepte (wij hebben een auto met belachelijk veel piepjes en als de motor draait en de achterklep open staat, dan gaat ‘ie piepen). De zwijnenfamilie schrok, mijn familie schrok (ik schrok voornamelijk) en ineens zagen we achter de papa nog een heleboel kindjes, ooms en tantes opstaan en weglopen. En phoe hè, wat is zo’n zwijn een beest zeg! Mwoehoewa!

DSC_5509

Gelukkig bleven ze een eindje verder staan en kon ik foto’s maken. Het was net als een safari; ik hing uit de auto en klikte en klikte. Ik moet wel een beetje meer lef ontwikkelen als ik ooit echt op safari ga hoor. Pinda niet, die zat met haar neus tegen het raam en hing even later ook uit het raam. Ik had haar wel geïnstrueerd dat als een zwijn op ons af kwam dat ze als de donder dat raampje dicht deed (nogmaals;ik, de held). maar wat zijn die kleintjes schattig! 

DSC_5528

Verder was het wel ontspannend hoor! Veel geklim en geklauter in het bos, Koos die heerlijk sliep en heel gelukkig werd van het feit dat hij ’s morgens meteen buiten was en met stokjes kon spelen.DSC_5441

Pinda die mopperde dat er geen speeltuin was maar die eis snel liet varen bij het zien van alle hutten en bouwwerken die overal stonden.

DSC_5435

DSC_5542Pinda die gapend vroeg of ze al naar bed mochten om 7 uur, moe van al het buiten zijn, die bovendien eerder wilde slapen dan Koos want Koos snurkte zoveel. Koos die haar op zijn beurt dan een dienst bewees door niet te gaan slapen voor half 10 en al die tijd zingend doorbracht in zijn bed. 

DSC_5564

Toen ineens was het tijd om naar huis te gaan. Rustig aan pakten we het spul in, tot we aan de tent toe kwamen want ineens kwamen er donkere wolken. Snel die ook ingepakt en op weg! Mr. Big mopperde op de navigatie dat die hem een andere kant op stuurde dan volgens hem de snellere weg was maar ineens remde hij en zwalkten we naar de berm want er stond een mega groot mannetjeshert aan de kant! Type papa van Bambi. Herten hadden we wel vaker gezien hoor, maar deze was echt wel heel imposant. Ik graaide als een bezetene naar mijn camera maar meneer draaide zich langzaam om en liep hautain billenschuddend weg. Ik kon nog net dit plaatje schieten.

DSC_5571

Kijk, hij was er echt hoor. 

DSC_5571 1

Gelukkig heb ik het mentale plaatje nog…

Advertenties

3 thoughts on “De paden op….

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s