Zwemmen

Onze mooie dame haalde pas haar zwemdiploma A.  Dat was een hele toer, niet omdat zij het zo slecht deed (helemaal niet) maar omdat haar zweminstructeur tijdelijk geen les mocht geven omdat hij (volgens mij) overspannen was en er tijdens die wisseling niets overgedragen werd en ons kind niet mocht afzwemmen omdat ze meende dat de nieuwe juf bedoelde dat ze niet in één keer door het gat hoefde te zwemmen en dat dus ook niet deed. Pinda zwemt altijd door het gat. De eerste keer dat het gat in het water gedaan werd zag ik haar ogen glimmen, haar handen omhoog gaan en ze maakte een sprongetje terwijl ze joepie zei. En daar is serieus geen woord aan gelogen of verfraaid. Ze sprong in het water en zwom er door. De lessen daarna maakte ze er een sport van om te kijken of ze niet door het gat kon, maar helemaal onder het zeil door. En net die ene keer dat er gekeken wordt of ze af mag zwemmen meende ze dat ze er niet door hoefde….

Wij werden boos (op het zwembad en hun onvermogen om lessen over te dragen) en kregen de toezegging dat Pinda de volgende les nogmaals beoordeeld werd, als ze dan door het gat zwom, dan mocht ze afzwemmen. Het lag dus echt alleen aan dat verdomde gat.

De volgende les zwom ze er door heen, maakte voor de zekerheid nog wat extra slagen onder water, klom eruit, dook er weer door. Klom er weer uit, riep de juffen voor aandacht, zwom er weer door en kreeg toestemming om af te zwemmen. 

wpid-psx_20141114_105443.jpg

Yes! 

(en kan iemand mij vertellen waarom ik precies hetzelfde diploma heb? Waarom er in al die jaren nooit eens een modernere uitgave van is gekomen?)

Advertenties

One thought on “Zwemmen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s