De mooiste maand

Hoewel het weer niet meewerkt en januari voor velen een depressief gebeuren is, is daar hier niets van te merken. Pinda is namelijk bijna jarig en dat is al genoeg reden om januari de mooiste maand van het jaar te vinden in haar gedachten. En december is de mooiste maand van vorig jaar vond mevrouw.
Zaterdag wordt ze echt 8. En wij hadden de perfecte planning om in de kerstvakantie te beginnen met een grote kamerwissel in Huize Hutsefluts. Alleen Pinda’s kamer, daar zou niets aan gebeuren. Ja, en paar plekjes op de muur bij stippen met verf omdat we de indeling een tijd terug veranderden.
Het grote plan was (en is) de kinderen in de grote kamers op de eerste verdieping, mijn hok ook daar maar dan in de kleinste kamer, waar Koos eerst sliep, Koos naar onze kamer en wij naar zolder. En, nee, zijn nieuwe kamer hoefden we niet te schilderen. Misschien alleen bij stippen…
Nou. Tja. Plannen zijn er om gewijzigd te worden.
Koos’ zijn kamer moest wel geschilderd worden, onze zolderkamer wilde ik eerst blauw maar mr. Big bracht mij aan het twijfelen en werd toch early dew van flexa (licht groen). En dat blauw dat zou ik dan wel op Koos zijn kamer gebruiken. Maar daar stond zo gaaf vonden we dat ik dan toch maar weer het groen bij ons overschilderde. En Pinda wilde toch eigenlijk ook wel een andere kleur… En toen vond ik ook nog een hoogslaper voor haar kamer die ontzettend toe is aan een flinke laag witte verf (denk aan minimaal twee lagen grondverf en dan hopelijk maar een keer aflakken).
En dan heb ik het nog helemaal niet over plinten, kasten opnieuw inrichten, kozijnen die nog geschilderd moeten worden en een gang die ineens wel erg gelig is bij het frisse wit van de rest die wel geschilderd is.
Oftewel, we zijn begonnen in de kerstvakantie en het eind is nog lang niet in zicht. En er komt een boel visite in ons vreselijke rommelhuis zaterdag. Gelukkig is januari de mooiste maand van het jaar.

image

Advertenties

5 thoughts on “De mooiste maand

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s